Вибір рубрики

Запаси цибулі скорочуються

21.05.2024

Цього сезону цибуля ріпчаста не вийшла на перше місце за прибутковістю серед овочевих культур. Ціни на неї з моменту збору врожаю до середини квітня були доволі помірними. Однак, останнім часом фермери, які мають якісну цибулю, почали піднімати ціни.

Справа в тому, що запаси цибулі в українських господарствах стрімко скорочуються, а попит продовжує зростати. Це призвело до того, що ціни на цибулю виростили приблизно на 17%, тепер вона коштує від 17 до 25 гривень за кілограм.

Цікаво, що на український ринок зараз активно постачається цибуля нового врожаю з Узбекистану та Азербайджану. Ці країни розпочали збір цибулі більш ніж місяць тому, і вже є чимало пропозицій якісної продукції, яка добре зберігається під час транспортування.

Збільшення кількості цибулі з Узбекистану та Азербайджану на ринку призвело до того, що до кінця тижня ціни на якісну цибулю почали падати. Зокрема, на одному з найбільших регіональних торгових майданчиків ціна знизилася до 20-28 гривень за кілограм.

Експерти вважають, що через велику кількість цибулі на ринку Узбекистану та інших країн Центральної Азії, її постачання в Україну буде вигідним навіть за знижених цін. Так що, схоже, що ціни на цибулю можуть продовжити знижуватися й надалі.

Так що, друзі, якщо ви хочете закупити якісну цибулю за вигідною ціною, зараз саме час слідкувати за ринком!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше