Вибір рубрики

Заробляти на сільськогосподарських землях

07.04.2024

Отакої, здається, наші громади почали краще заробляти на сільськогосподарських землях. І, як кажуть, лютому цього року, ринок землі був настільки гарячим, що показав найбільший обсяг продажів з початку війни, перевищивши попередній місяць на цілих 50%! Ще й доходи від землі до бюджетів громад зросли на 21% за останній рік. Це ж як треба!

Ну і, звісно, були різні цікавинки. Наприклад, коли йдеться про угоди з фізособами, ціна землі зазвичай майже не відрізнялася від нормативної грошової оцінки. А ось юридичні особи були готові платити значно більше. Може, це тому, що великі гравці охочіше показують справжню ціну у документах, чи що.

Аграрії з Полтавщини, Дніпропетровщини та Кіровоградщини були особливо активними у лютому, придбавши найбільшу кількість землі. І ще, виявляється, на Prozorro.Продажі продаж прав оренди комунальних земель трохи знизився після піку в грудні минулого року.

Ну і на десерт: завдяки цим всім земельним операціям, до бюджетів громад в січні цього року вдалося заробити на 564 млн грн більше, ніж рік тому. От така вона, сила землі та здоровий глузд у роботі з нею!

Схожі новини:

04.05.2024

Для щедрого врожаю помідорів

Вирощування помідорів – це чудова та важлива діяльність для багатьох господарств. Ці овочі, завдяки своєму...

Детальніше

03.05.2024

Тестування різноманітних сортів культур

Вже цього року група «Агротрейд» відзначиться надзвичайно масштабним планом досліджень, адже вони збираються провести 411...

Детальніше

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше