Вибір рубрики

Засіяно демополя бавовником

08.05.2024

В Одеській області цього року планують засіяти демополя з бавовником. Наступного сезону деякі господарства вже планують вирощувати цю культуру у більших обсягах. Про це в інтерв’ю «Українській Службі Інформації» розповів народний депутат та заступник голови Комітету з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський.

Цього року аграрії випробовуватимуть врожайність бавовнику, вивчатимуть потенційні проблеми та економічні аспекти вирощування цієї культури. Чернявський зазначив, що планують створити цілий ланцюг підприємств, які використовуватимуть бавовник для текстильної промисловості, виробництва олії тощо.

Він вважає, що вже за кілька років регіон займатиметься цією культурою на максимум. На думку Чернявського, аграрії півдня давно шукають альтернативу менш прибутковим зерновим культурам.

За його словами, для підтримки українських аграріїв є домовленості із західними донорами та грантовими програмами, які вже розробляються. Вони готові надати фінансову допомогу або підтримати насінням, а також забезпечити технікою для збирання врожаю.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше