Вибір рубрики

Засіяно демополя бавовником

08.05.2024

В Одеській області цього року планують засіяти демополя з бавовником. Наступного сезону деякі господарства вже планують вирощувати цю культуру у більших обсягах. Про це в інтерв’ю «Українській Службі Інформації» розповів народний депутат та заступник голови Комітету з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський.

Цього року аграрії випробовуватимуть врожайність бавовнику, вивчатимуть потенційні проблеми та економічні аспекти вирощування цієї культури. Чернявський зазначив, що планують створити цілий ланцюг підприємств, які використовуватимуть бавовник для текстильної промисловості, виробництва олії тощо.

Він вважає, що вже за кілька років регіон займатиметься цією культурою на максимум. На думку Чернявського, аграрії півдня давно шукають альтернативу менш прибутковим зерновим культурам.

За його словами, для підтримки українських аграріїв є домовленості із західними донорами та грантовими програмами, які вже розробляються. Вони готові надати фінансову допомогу або підтримати насінням, а також забезпечити технікою для збирання врожаю.

Схожі новини:

19.05.2024

Ароматний трояндовий конфітюр

У селі Мильчиці на Львівщині власники крафтової сироварні "Гарбузовий рай" Ігор Рева та Соломія Братах...

Детальніше

19.05.2024

Техніка у тимчасовому користуванні

У рамках грантового проєкту "Підтримка малих фермерів в Україні" розпочато збір ранніх зернових 2024 року....

Детальніше

19.05.2024

Німецька сільськогосподарська техніка

Німецька компанія Schneider вирішила порадувати нас своїм брендом сільськогосподарської техніки Eisen Löwe, який вони відродили...

Детальніше