Вибір рубрики

Посушливе літо і соя

13.09.2024

Це літо було справжнім випробуванням для фермерів на Волині, друже. Через спеку вони почали збирати сою набагато раніше, ніж зазвичай. Один із фермерів з села Борочиче розповів, що ціни на сою настільки низькі, що вийти в плюс майже неможливо.

Іван Ковальчук, ще не починав збір картоплі, бо терміново потрібно було зібрати сою. Цього року він почав жнива на два тижні раніше, ніж зазвичай, тому що соя почала обсипатися. Він сказав, що через відсутність дощів рослини сильно постраждали від сухості і почали тріскатися.

Іван молотить на старому комбайні, сам трудячись на землі. Як він зазначив, зараз малі фермери, такі як він, працюють на межі виживання, інвестуючи гроші, не знаючи, що буде завтра.

Він також згадав про високі ціни на паливо, які не дозволяють заробляти. Малі фермери намагаються виживати, продаючи продукцію за дуже низькими цінами, порівняно із великими фермерами, які експортують за кордон і отримують повернення ПДВ.

Загалом, спекотне літо значно погіршило якість сої, і через це трейдери знижують ціни, аргументуючи це низьким вмістом білка у врожаї. Великі експортери мають перевагу, отримуючи значні податкові пільги, на відміну від дрібних фермерів, які залишаються в невиграші.

Схожі новини:

18.09.2024

Інжир дозрів на Харківщині

На Харківщині в Ізюмському районі відбулась чудова подія—тут вперше вдалося зібрати врожай інжиру, вирощеного просто...

Детальніше

17.09.2024

Унікальна олія з Одещини

Хочу поділитися історією Юлії та Михайла Гетманенки, чудових підприємців з Одещини, які вже шість років...

Детальніше

16.09.2024

Буйні поля на солончаках Одещини

Так вже склалося, що на Одещині фермери перетворюють колишні солончаки на буйні поля з лікарськими...

Детальніше