Вибір рубрики

Збагачення ґрунту самотужки

04.04.2024

Доглядати за ґрунтом у своєму садку чи городі – це як мистецтво, що дає всьому зеленому крутіше рости. Щасливий ґрунт – це фундамент для усіх рослинок, а щоб він залишався в топ-формі, ось кілька хитрощів.

Перше – це компост. Ця річ – справжній буст для ґрунту, який наповнює його всіма можливими корисностями і робить щасливішими всі мікроби, що там живуть.

Потім, підсилюємо захист ґрунту, саджаючи рослини-захисники, як-то ожину чи горох. Вони не тільки зберігають ґрунт від втрати води, але й підживлюють його, коли згниють.

Не забуваємо і про повернення рослинних залишків назад у ґрунт після збору врожаю. Це як реінкарнація для – нове життя зі старого.

Хімічні добрива теж можуть пригодитися, але з ними важливо не переборщити, щоб не нашкодити ні ґрунту, ні водам під землею.

А ще, мульча – це як ковдра для ґрунту, тримає вологу та захищає від зайвого сонячного пека.

Отакий підхід до догляду за ґрунтом забезпечить, щоб ваш сад чи город не тільки процвітав, але й дарував багатий врожай на радість вам і користь мікроорганізмам, що там живуть.

Схожі новини:

03.05.2024

Тестування різноманітних сортів культур

Вже цього року група «Агротрейд» відзначиться надзвичайно масштабним планом досліджень, адже вони збираються провести 411...

Детальніше

03.05.2024

З’явилися перші сходи картоплі

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо...

Детальніше

03.05.2024

Один із найкращих вишів України

Сумський національний аграрний університет потрапив до переліку 25 найкращих вишів України, чого вдалося досягти завдяки...

Детальніше