Вибір рубрики

Збережемо традиції рогозоплетіння

27.07.2024

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу», де всі збиралися не тільки для допомоги Збройним Силам, а й для занурення в світ старовинного ремесла рогозоплетіння. Це такий спосіб плетіння з рогози, що йде з глибокої давнини, і зараз він знову стає модним.

Вони організували виставку робіт місцевих майстрів, де кожен міг щось придбати для дому. А ще були майстер-класи, де відвідувачі могли спробувати свої сили у плетінні та навіть взяти участь у створенні великого «рогозяного пано». Знаєш, це все відбувалося у селі Щітки, зовсім недалеко від Вінниці.

І ще цікаво, що це ремесло не тільки про красу, а й про екологію, адже воно використовує натуральні матеріали. А ще на заході презентували нематеріальну культурну спадщину Вінницької області, яка включає багато унікальних традицій.

Загалом, це була дуже натхненна подія, що допомогла людям відчути зв’язок з історією та культурою, і водночас підтримати важливу справу.

За матеріалами SEEDS

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше