Вибір рубрики

Сушити зерно – просто і вигідно

22.02.2024

Як сушити зерно не просто ефективно, а ще й вигідно? Іван Корженко, керівник «Греко Груп», розкладає все по поличках. Він каже, що немає сенсу хапатися одночасно і за сушіння кукурудзи, і за переробку зернових відходів. Обирайте одне і робіть це якісно.

Але ось що цікаво: можна суттєво зекономити на сушінні, якщо користуватися не одним, а одразу трьома джерелами енергії. Так, не дивуйтеся! Уявіть собі сушарку, що може працювати на природному газі, пропан-бутані чи твердому паливі. Залежно від того, що зараз вигідніше, так і переключаєтеся. І тут не про альтернативу йдеться, а про своєрідний мікс, що дає змогу знизити витрати.

Іван приклад приводить: є такий агрохолдинг на Вінниччині, у якого великий елеватор на всі ці три джерела налаштований. То як там ціни на газ падають, вони його і використовують, а коли дорожчає – шукають альтернативу. Так що, як бачите, варіанти є, і кожен може підібрати собі оптимальний.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше