Вибір рубрики

Зменшення собівартості виробництва

29.12.2023

За нинішних економічних умов у господарствах планують зменшення собівартості вирощування агрокультур. Завдання також полягає у максимальному збереженні врожайності та якості зерна.

У складних економічних та погодних умовах аграрії всіляко мають намір зменшити кількість добрив на 30-40%. Приблизно четверту частину від планової кількості вноситимуть восени і втричі більше весною.

Менш затратними культурами у споживанні добрив будуть соняшник, соя, горох, тощо. Важко прогнозованими у зменшенні добрив є жито, ячмінь, ріпак. Для досягнення кращих результатів пропонується сівообіг усіх цих культур приблизно у рівних пропорціях площ.

Не викликає сумніву, що всі види підкормки мають позитивний результат. Позакореневе живлення рослин може додати збільшення врожайності на 7-10%. Доповненням до мінеральних добрив можна вважати курячий послід. Допомогою аграріям можуть слугувати і вчасно висіяні та зароблені у грунт сідерати.

Якісний посівний матеріал та обробка грунтів, впровадження новітніх технологій та правильно проведена культивація земель також сприяє збільшенню врожайності агрокультур.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше