Вибір рубрики

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

24.07.2024

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися про вдосконалення своїх методів: вони переглядають як обробляють землю, які насіння вибирають і як використовують зрошення, щоб усе ще могти збирати хороші урожаї.

На Черкащині вони вже створили 15 об’єднань водокористувачів, і перше таке об’єднання з’явилося там у 2022 році. Відтоді їхня кількість зросла до 43! Ці організації навіть отримали фінансування для модернізації зрошувальних систем, загалом більше 70 млн грн від USAID Агро.

А фермерське господарство “Дружба” на Черкащині, яке обробляє 2,8 тис. га земель і вирощує кукурудзу, соняшник і сою, роками готується до спеки. Вони розпочали сезон раніше, так само як і цвітіння та збір урожаю, адже погода стає все більш непередбачуваною.

Директор “Дружби” Армен Налбандян, який створив ОВК “Перша”, розповідає, що вони намагаються відновити зрошувальні системи, щоб зберегти врожайність незважаючи на кліматичні зміни. Вони вже змогли запустити кілька дощувальних машин і планують збільшити поливну площу.

Так що, хоч і зі змінами клімату все складніше, але наші аграрії не здаються і активно шукають шляхи адаптації.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше