Вибір рубрики

Знання для виноробів

16.03.2024

Винороби Закарпаття зібралися разом, як справжня суперкоманда, щоб зробити їхній край відомим на всю Україну, а може й світ, за своїми чудовими винами та дистилятами. Вони створили таку собі групу супергероїв під назвою «Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття».

Вони організували конкурс вин під назвою «Вина Срібної Землі», де малий бізнес міг показати свої перлини, вступили в дружбу з такими могутніми союзниками, як ФАО та ІПРСА, і навіть отримали гранти для розвитку виробництва. Це як отримати бонусні очки в грі!

Олександр Гарновдій, каже, що їм потрібні не тільки гранти, а й знання. Тому вони влаштували серію майстер-класів, де всім охочим розказували про тонкощі виноробства, навчали, як правильно обрізати виноград і робити таке вино, від якого всім стає тепло на душі.

Тепер вони мріють про велике – зареєструвати географічне зазначення для вин Закарпаття. Але хочуть зробити це по-справжньому, повернувшись до старих добрих сортів, які росли тут іще з XVI століття, а не до тих, що прийшли з радянських часів. Отже, вони шукають натхнення у словаків, чехів і угорців, щоб знайти ті самі старовинні сорти, які роблять вино справжнім мистецтвом.

І може одного дня вина Закарпаття стануть такими ж знаменитими, як і їхні творці.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше