Вибір рубрики

Зона нестійкого зволоження

25.03.2024

Гідрометцентр підтверджує, що клімат в Україні міняється стрімко: кожне десятиріччя тепліше за попереднє, а середня річна температура складає 10,5°С. Тетяна Адаменко з Гідрометцентру каже, що клімат в країні стає подібним до того, що був у південних областях, з рекордними температурами та зменшенням опадів. Вже зараз 10 областей потребують зрошення, а на півдні майже всі посіви мають бути під поливом.

В Одеському університеті прогнозують, що якщо нічого не змінити, то до 2030 року урожайність озимих може впасти на 30-50%. На півдні вже важко вирощувати зернові, і кукурудза може зникнути.

Elicit Plant пропонує рішення для рослин, щоб допомогти їм витримувати посуху без втрати урожаю. Володимир Яковенко з Вінниччини, який вирощує кукурудзу та інші культури, використовує продукт Best-a від Elicit Plant, щоб зменшити стрес від посухи. Він помітив, що на ділянках, оброблених Best-a, кукурудза була здоровішою та дала більший урожай.

Зміна клімату вимагає від фермерів шукати нові підходи до вирощування сільськогосподарських культур, зокрема використання інноваційних продуктів, які допомагають рослинам адаптуватися до змінних погодних умов. Elicit Plant пропонує такі рішення, спрямовані на підтримку аграріїв у боротьбі з викликами, пов’язаними з дефіцитом вологи.

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше