Вибір рубрики

Зростання цін на яблука

10.04.2024

Ціни на яблука в Україні цього року як на гойдалках – летять вгору і встановлюють рекорди, ніби хтось з них робить золоті яблучка для королівського столу. В «Шуварі», знаєте, такому відомому ринку, кажуть, що середня ціна на яблучка вища на цілих 25-30% порівняно з минулим роком. Ви уявляєте?

Та ще й кажуть, що справа не тільки в тому, що яблук якісних на всіх не вистачає, а й в тому, що хитрі садівники тримають найкращі плоди на потім, щоб весною та влітку продати їх за ще більшою ціною. А це ж означає, що ціни можуть підскочити ще вище, коли всі зрозуміють, що запаси тануть, як сніг на сонці.

Тетяна Попович із «Шувара» каже, що намалювати точну картину того, як будуть коливатися ціни навесні, – завдання не з легких. Але якщо дивитися на те, як ринок зазвичай реагує на меншу кількість свіжих овочів та фруктів після зими, то маємо готуватися до того, що за яблука доведеться викласти ще більше. Тож якщо ви – яблучний фанат, то можливо варто подумати про запаси вже зараз.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше