Вибір рубрики

Зростання цін на ягоди

09.06.2024

Тарас Баштанник, президент Української плодоовочевої асоціації, прогнозує, що ціни на лохину та малину цього сезону зазнають зростання. Незважаючи на весняні заморозки, які вплинули на втрати урожаю лохини на рівні 10-15%, вплив на експорт буде незначним, а частка експорту, ймовірно, навіть збільшиться.

Ціни на лохину можуть зрости на 5-10% через інфляцію, а малина може подорожчати на 35-40% порівняно з минулим роком, де ціни були дуже низькими. Зараз точно прогнозувати складно, особливо через змінність ринкових умов і тактики інших виробників, які можуть впливати на ціни, наприклад, через оголошення про врожай.

Тарас Баштанник також зауважив, що кінцева роздрібна ціна на суницю садову висока через дорогу логістику, обмежену кількість водіїв, зростання цін на пальне та інші фактори, такі як мобілізація, що збільшує вартість ягід майже вдвічі. Це всі фактори, які сьогодні формують ринок свіжих ягід в Україні.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше