Вибір рубрики

З’явилися перші сходи картоплі

03.05.2024

Цьогорічний сезон картоплі розпочався з позитивних нот, адже погода дозволила фермерам почати посівну роботу дещо раніше звичайного, особливо на півдні, де вже з’явились перші сходи. Цікавим є той факт, що учасники ринку виявляють значний оптимізм щодо цін на картоплю цього року, а також плани щодо її переробки з’являються все частіше.

На Черкащині, наприклад, фірма «Воля» планує запустити виробництво чищеної вакуумованої картоплі. Вони вже отримали грант на обладнання і очікують його найближчим часом. Завдяки власному вирощуванню картоплі, підприємство може бути більш гнучким у ціноутворенні, пропонуючи споживачам продукцію вищої якості за доступними цінами.

Щодо вирощування, то компанія планує залучити інших місцевих виробників, стимулюючи їх до вирощування однорідних партій картоплі, що сприятиме кращому якісному контролю. Це все демонструє тенденцію до більш глибокої переробки і вищої доданої вартості в агросекторі України.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше