Вибір рубрики

Для розмінування та підготовки ґрунтів

25.01.2024

Україна виготовляє власні машини для розмінування та підготовки ґрунтів. Окремі машини різних типів для розмінування та підготовки ґрунтів вже використовують в роботі, пише SEEDS.

Про це розповіла Суспільному заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр. За її словами, є чималий запит насамперед на техніку, що може робити детекцію – визначити стан забруднення або замінування території.

“Є перші машини для механічного розмінування, виготовлені в Україні. Їх всього 3 типи: катковий, молотковий та фрезерний тип. Нині є одна машина молоткового типу, яка використовується і яку закуповують. Вони вже виготовляються в більшій кількості і вони вже працюють. Машина для підготування каткового типу вже теж є”, – говорить вона.

Через різницю у ґрунтах в північних та південних регіонах вибухові предмети та міни можуть “по-різному себе поводити”. Відтак, як зазначає заступниця міністра, для розмінування на різній місцевості необхідна різна техніка.

За матеріалами SEEDS.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше