Вибір рубрики

Від ікринки до риби власноруч

08.02.2024

У мальовничому карпатському селі Шепіт, що на Івано-Франківщині, Світлана Олексюк разом зі своїм чоловіком з 2017 року кинулися у пригоду вирощування форелі. І знаєш що? Чотири роки потому вони вже грали в велику гру, а недавно навіть запустили власний бренд, Gregit.UA.

В селі Шепіт роботу знайти важко, тож подружжя вирішило зробити ставку на власний бізнес. Вони почали з малого – викопали біля дому ставок, закупили малька і… вуаля! Справа пішла в гору, тому вирішили викопати ще чотири ставки.

Світлана розповідає, що початок був досить простий: купити малька, вигодувати його, а потім продати ресторанам чи садибам. Але справжній куш – це видоїти рибу, продати ікру, а потім і саму рибу, або залишити її до наступного року. Зараз вони вже на тому етапі, коли самі вирощують малька від ікринки до товарної риби. Світлана каже, що найскладніше – це перейти від ікринки до риби, яка вже плаває. Тут без спеціальної лабораторії не обійтися.

Тож як бачиш, це не просто бізнес-історія, а історія про мрію, наполегливість і любов до своєї справи. Чудовий приклад того, як можна перетворити виклики в можливості.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше