Вибір рубрики

Схожість рослин та низькі температури

08.02.2024

Український гігант виробництва засобів захисту рослин і мінеральних добрив, Ukravit, розширює можливості свого R&D центру. Зараз у Ukravit Institute можна перевірити, наскільки добре насіння кукурудзи може витримати низькі температури. Це так званий Cold test. Аграрії часто посівають кукурудзу на початку весни, коли ще земля досить прохолодна, і не завжди зрозуміло, чи добре насіння зможе прорости.

Сергій Сальніков з Ukravit каже, що хоч виробники посівного матеріалу і дають інформацію про лабораторну схожість насіння, але це не завжди гарантує, що воно добре візьметься у відкритому грунті при неідеальних умовах. Тут на сцену виходить Cold test, який допомагає аграріям зрозуміти, як насіння поведе себе в реальних умовах, щоб вони могли вибрати оптимальний час для посіву та не помилитись з густотою посіву.

У процесі тесту насіння кукурудзи поміщають у умови, які максимально наближені до тих, що будуть на початку весни в полі, і дивляться, як воно проросте. Це дозволяє аграріям отримати чітке уявлення про те, при яких температурах їхній обраний гібрид кукурудзи зможе дати найкращі сходи. Ukravit зробив великий крок уперед, щоб допомогти фермерам забезпечити собі хороший урожай.

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше