Вибір рубрики

Економія на зрошенні

18.03.2024

Розумієте, друзі, як то кажуть, крапля за краплею – і ось вам океан, а в нашому випадку – економія на зрошенні! Владислав Разкевич, зі свого досвіду в «Евкаліпт Р», розкриває, як правильно налаштувати зрошення, щоб не лише допомогти нашим рослинам чудово рости, а й не витрачати зайвих коштів. Ось вам секретик: все починається з умілого вибору місця під культури. Після того, як агроном дасть добро, пора моніторити ґрунт, встановлюючи там зонди, що вимірюють вологість.

Але не поспішайте! Далі іде планування – зрошення це як мистецтво, потрібен план дій. І ось вам результат: економія води до 50% вже за перші пару років. Так, так, Владислав стверджує, що ви окупите витрати на систему автоматизації моніторингу дуже швидко.

І ось ще один трюк від нього – вони розробили власний український датчик, не гірший за австралійського лідера «Сінтек». Такий датчик не тільки вимірює вологість, але й контролює насичення ґрунту солями. І все це можна спостерігати з вашого телефону або ноутбука, не виходячи з дому.

Тож, починаючи з дослідження типової ділянки, ви зможете розуміти, де ваші зусилля принесуть найбільшу користь. Головне тут – зберігати вологу там, де вона найбільше потрібна рослинам, а далі – тільки врожайний успіх вам у руки!

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше