Вибір рубрики

Смачні молоді пагони хмелю

12.04.2024

О, чув, що на світі є така штука, як “хмелева спаржа”? Та не та зелена, до якої ми всі звикли, а молоді пагони хмелю, що їх бельгійці та голландці вважають за велику ласощі та готові викласти за кілограм аж до 1000 євро! І ти думав, що хміль тільки для пива годиться, а тут бац – і така дивина!

Цікаво, що саме хміль, з якого роблять наше улюблене пиво, дає ці унікальні пагони. Вони з’являються на лозах хмелю як замовлення, без будь-якого плану, і треба бути спритним, щоб їх уловити. Як кажуть, свіжість – це все, тому їх треба їсти одразу після збору.

А смак у них – це щось! Спочатку гіркуваті, але після приготування перетворюються на диво з нотками капусти кейл, горіхів і, звісно, хмелю. І це не просто смачно, а ще й корисно, бо вони напхані антиоксидантами та іншими добрими речовинами.

Такі пагони – це справжня знахідка для гурманів і шукачів ексклюзиву. Уяви, як би було круто зробити власну «плантацію» хмелевої спаржі! Може, це і є той золотий глобус для українських фермерів, про який всі мріяли?

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше