Вибір рубрики

Багато спільних точок для співпраці

05.07.2024

Українські виробники борошна та круп не створюють жодної загрози для європейського харчового ринку. Цього року на Європу припадає лише трохи більше 80 тисяч тонн нашої борошномельної продукції, що є менше 1% від загального обсягу торгівлі цими товарами. Про це розповів Родіон Рибчинський, директор Спілки борошномелів України, під час дискусії з польськими колегами.

Родіон зазначив, що Європа для українських виробників — це скоріше тимчасовий ринок, адже зазвичай основними ринками для нашої продукції були країни Близького Сходу та Африки. Через військові дії ці ринки зараз недоступні, тому експорт в ЄС набуває особливого значення. Що важливо, якість української продукції високо оцінюється європейськими споживачами.

Для подальшого успіху на європейському ринку, українським виробникам необхідно дотримуватися всіх технічних регламентів та норм безпеки, що гарантує високу якість продукції на кожному етапі виробництва. Родіон висловив готовність українських переробників йти цим шляхом, зокрема з допомогою польських колег, які мають великий досвід у цій сфері. Також він згадав про плани проведення спільних семінарів для обміну досвідом, акцентуючи на тому, що спільних точок для співпраці у нас набагато більше, ніж викликів.

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше