Вибір рубрики

Безкоштовне насіння для домогосподарств

08.01.2024

Безоплатне отримання насіння овочів для весняної сівби можуть отримати постраждалі від війни українські домогосподарства. Другий рік поспіль реалізується Програма USAID АГРО в рамках ініціативи “Сталість сільського господарства” (АГРІ-Україна).

Розподіл і доставку насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад через сільські та селищні ради, пише EastFruit з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства України. До 15 січня 2024 р. органи місцевої влади у своїх громадах визначать домогосподарства. Після 16 січня по 15 лютого керівники громад подадуть заявки на насіння через сайт Всеукраїнської асоціації громад.

Насіння овочів отримають не лише жителі деокупованих і прифронтових громад, а й вимушені переселенці, а також представники соціально вразливих верств населення (багатодітні сім’ї, малозабезпечені тощо), які мають присадибні ділянки.

До реалізації цього проєкту вже долучилися компанія Bayer, яка надала 1032 кг насіння моркви, кабачків, дині, томатів, перцю та капусти. Компанія Syngenta планує передачу насіння капусти, томатів, кабачків, цибулі, огірків і цукрової кукурудзи. Планується забезпечити насінням понад 100 000 домогосподарств.

Навесні 2023 року уже була реалізована подібна ініціатива. Тоді Всеукраїнська асоціація громад у межах проєкту “Об’єднані громади” за підтримки Програми USAID АГРО безоплатно передала 530 кг насіння моркви від Bayer та ще 10 280 кг насіння овочів від міжнародних компаній Enza Zaden, Lark Seeds, Nunhems, Hazera, Seminis, Rijk Zwaan, Syn та інших. Більш як 50 000 домогосподарств із 391 громади скористалися цією ініціативою та виростили понад 58 000 тонн овочів для забезпечення своїх родин.

Всеукраїнська асоціація громад звертається до насіннєвих компаній, закликаючи їх узяти участь у проєкті.

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше