Вибір рубрики

Дрони на допомогу землеробам

26.02.2024

Якщо у вас ферма від 50 до 5 тисяч гектарів, то купівля власного дрона для обприскування може бути супер ходом. Так, ви не будеш залежати від зовнішніх сервісів і зможете спокійно, без поспіху, доглядати за своїми полями. Є випадки, коли аграрії окупили вартість дрона вже після першого використання.

Роман Ткачук з AgroCopter розповідав на зустрічі з DroneUA, що для великих холдингів краще використовувати сервісні бригади для роботи з агродронами, так як це знімає необхідність утримувати великий штат співробітників і купувати багато обладнання.

Дрони особливо корисні, коли змінюються кліматичні умови. Вони можуть працювати навіть при високій вологості ґрунту. Так, в 2023 році, коли було багато опадів у Вінницькій, Житомирській та Одеській областях, аграрії не могли використовувати звичайну техніку для обприскування, а дрони прийшли на допомогу.

Також дрони вирішують проблему з водою у регіонах, де з нею туго. Використання технології ультрамалооб’ємного внесення допомагає зменшити потребу в воді та полегшує логістику під час сухого сезону.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше