Вибір рубрики

Дводольні бур’яни у цукрових буряках

07.06.2024

Якщо ви зацікавлені у здорових і пишних цукрових буряках, то ось що вам треба знати про боротьбу з дводольними бур’янами на їхніх посівах!

Отже, важливо пам’ятати, що урожайність цукрових буряків залежить від кількості рослин та днів їхньої вегетації. Хоч цукровий буряк і відомий своєю стійкістю до гербіцидів, надмірне використання може спричинити фітотоксичність, яка веде до зменшення площі листків, їх деформації і, що найгірше, до зупинки в рості.

Щоб цього уникнути, намагайтеся використовувати гербіциди на дуже ранніх стадіях розвитку бур’янів — ідеально, коли з’являються перші листочки. Також важливо обирати менші норми гербіцидів, аби зменшити їхній фітотоксичний вплив на буряки.

Більше про це ти можеш дізнатися у новому випуску проєкту «Агрономе, ми вбиваємо врожай!» Це допоможе краще зрозуміти, як ефективно та безпечно боротися з бур’янами, не шкодячи своїм бурякам.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше