Вибір рубрики

Експорт фруктів, ягід і горіхів

23.04.2024

У першому кварталі цього року українські фермери мали всі підстави для гордості: виторг від експорту фруктів, ягід, і горіхів з України стрибнув на 47%, досягнувши $87 мільйонів! Серед “зірок” експорту особливо відзначилися волоські горіхи, заморожені ягоди та фрукти, а також яблука та груші, що принесли найбільші доходи.

Цікаво, що загалом експорт агропродукції склав $6,5 мільярда, хоча це на 4% менше, ніж у той самий період минулого року. Але не варто сумувати, бо більшість товарних груп, особливо ті, що додають вартість, показали зростання у цьому періоді. Серед них м’ясо та субпродукти, продукція садівництва, а також солодощі та продукти плодоовочевої переробки.

З іншого боку, трохи засмутили менші обсяги експорту молокопродуктів і пшеничного борошна, а ціни на яйця та мед за кордоном продовжують падати.

Євросоюз залишається головним ринком для української агропродовольчої продукції, але з червня на українських експортерів можуть чекати нові виклики через можливі обмеження на постачання деяких продуктів. Тому Українська асоціація аграрного експорту закликає до активної диверсифікації географії збуту, зокрема, на ринки Африки, Близького Сходу та Південно-Східної Азії, щоб мінімізувати майбутні втрати.

Схожі новини:

08.05.2024

Допомога у точному землеробстві

Українські фермери тепер можуть отримати безкоштовний доступ до платформи EOSDA Crop Monitoring від EOS Data...

Детальніше

08.05.2024

Капуста замість пшениці та ріпаку

Волинський фермер Микола Барабаш вирішив перейти на овочівництво через низькі ціни на зернові та труднощі...

Детальніше

08.05.2024

Кошти на розширення виробництва

«ПриватБанк» ухвалив рішення збільшити кредитування групи компаній «Вілія» до 360 млн грн. Завдяки цим коштам...

Детальніше