Вибір рубрики

Фінансування для фермерів

09.02.2024

Ось щось дуже круте для фермерів! Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві вирулив на арену з першою гарантією на банківський кредит. Першим щасливчиком став підприємець з Дніпропетровщини, який вирішив підсилити свій бізнес кредитом на 870 тис. грн для обігових коштів. Так, в межах держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%» це стало можливим.

Цей фонд – це такий фінансовий тато для малих та середніх фермерів, обіймаючи їх надійним захистом, гарантуючи українським банкам до 50% зобов’язань за кредитом. Фонд підтримає на інвестиційні кредити до 7 років, на покупку землі – до 10 років, і навіть на поточні потреби – до 3 років. І все це до 30 млн грн.

Щоб потрапити під крило фонду, треба мати кілька козирів у рукаві: бути в Державному аграрному реєстрі (ДАР), маєш господарювати на площі до 500 га і мати хоча б рік досвіду в агробізнесі.

Отже, якщо ти фермер, що мріє про розвиток свого господарства, але фінанси тримають за плечі – тут тобі і карта до скарбу! Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві може стати тим плечем, на яке ти завжди міг опиратися.

Схожі новини:

11.05.2024

Пасіка потребує піклування

Бджоляр Микола Приходько із Сумщини піклується про свою пасіку з понад 250 вуликів майже самостійно....

Детальніше

11.05.2024

Експорт масла та сирів

У квітні Україна експортувала 423 тонни вершкового масла на суму 2,53 мільйона доларів. За даними...

Детальніше

11.05.2024

Гранти для переробних підприємств

Уряд продовжує надавати гранти для переробних підприємств. Наразі вже затверджено 636 грантів на загальну суму...

Детальніше