Вибір рубрики

Горохова радість аграріїв

13.04.2024

Індія вирішила продовжити безмитний імпорт гороху до кінця червня, і це справжня відрада для наших українських фермерів. Це як зелене світло на світлофорі, що каже: “Давай, посади ще горошку!” І вони його садять! Станом на 7 квітня у нас уже посіяно понад 120 тисяч гектарів. Виглядає на те, що наші поля цього року перетворяться на справжній горошковий рай.

Але ось що цікаво, насіння гороху на ринку зараз, як на рідкість, мало, тому фермери крутяться як можуть і сіють той самий горох, що вони збирали. Виявляється, якщо його гарно перечистити, то товарний горох стане відмінним насінням, і врожай вам усміхнеться.

Ось вам історія про те, як минулорічний врожай гороху майже весь вже відправився подорожувати світом, до Коломбо, Малайзії, Шрі-Ланки, а Індія чекає на наш горох у наступному сезоні. Індія, схоже, не може наїстися свого горошку через погодні примхи, тому наш український горох там буде як ніколи до речі. І щось мені підказує, що ця історія з безмитним імпортом може ще продовжитися на наступні роки. А нашим фермерам тільки радість: більше гороху, більше щастя!

Схожі новини:

03.05.2024

Українці частіше купують імпортний сир

Українські виробники сирів та масла мають всі підстави насторожитись через зростання імпорту цих продуктів. Як...

Детальніше

03.05.2024

Зниження цін на огірки

Огірки в Україні за тиждень подешевшали на 20%. Цю зміну в цінах аналітики з EastFruit...

Детальніше

03.05.2024

Розмальовано 800 писанок

Напередодні Великодня у Києві відбулась по-справжньому колоритна подія — Фестиваль української писанки, де було встановлено...

Детальніше