Вибір рубрики

Херсонський виробник меду віддає бджіл

27.01.2024

Херсонський виробник меду Honey Moon Bear мав пасіку в селі Киселівка. Місцевість було під окупацією майже 9 місяців. Виробник прийняв рішення віддати бджіл, які вижили, своїм колегам.

Про це бренд повідомив у своєму Instagram.

Через 1,5 року війни та самотності декілька бджолосімей таки вижило, тому саме їхніми інтересами ми і керувалися в першу чергу, коли думали про те, що робити далі. А далі необхідні, по-перше, переїзд в іншу частину України: купівля чи оренда ділянки, де ми могли б жити та працювати. З нашим видом діяльності, на жаль, це більше неможливо робити на Херсонщині: нам — через постійні обстріли, бджілкам — через замінування та окупацію основних місць, де вони збирали нектар. По-друге, відбудова вуликів, багатьох — практично з нуля, тому що багато було пошкоджено ззовні чи зсередини. І по-третє, розмноження бджолородин та їхнє вирощування. Аби повернути хоча б довоєнну кількість бджіл, потрібно декілька років невпинної праці та багато грошей.

Зараз такої можливості Honey Moon Bear не має — ресурсів не вистачить на те, аби підтримати хоча б тих смугастиків, що вижили, та допомогти їм пережити ще не одну страшну зиму.

За матеріалами AgroPortal

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше