Вибір рубрики

Кліматичні зміни в Україні

27.12.2023
corn_seeds_beautiful_sunny

Кліматичні зміні в Україні це прямі наслідкі глобального потепління на всій планеті. Відбуваються часткові зміни атмосферної циркуляції повітря. Вологі повітряні маси змінюються сухими. Наслідком є те, що підвищується значення чорноморських та середземних місцевих циклонів. Це, насамперед, зумовлене зменшенням впливу атлантичних повітряних мас.

Зростає ймовірність таких несприятливих атмосферних явищ, як пилові бурі, посухи, суховії, урагани, таке інше.Збільшується тривалість бездощових періодів, має місце нерівномірність або підвищена інтенсивність опадів.

До неповного запилення кукурудзи або її череззерницю призводить звільшення середньодобової температури повітря. Проблемними також є зменшення кількості атмосферних опадів,зменшення відносної вологості повітря у період вегетації та критичні періоди розвитку рослин.

Часто спостерігаються атмосферні опади, що мають зливовий характер. Воні малоефективні для зволоження грунтів і часто негативно впливають на зріст і розвиток кукурудзяних масивів. Суховійні явища токож почастішали.

Наприкінці серпня та у вересні і третій декаді жовтня в Україні була зафіксована найвища температура за увесь період метеорологічних спостережень. Також рекордна добова кількість опадів мала місце у Києві наприкінці листопада місяця. У липні також було зафіксовано рекордну добову кількість опадів. Натомість у багатьох областях травень місяць виявився посушливим.

Усі порушення клімату мають призводити до більшої уваги до рослин на усіх посівних площах, постійного моніторингу стану розвитку рослин

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше