Вибір рубрики

Компенсація на насіння сої

15.03.2024

Асоціація “Дунайська Соя” радісно оголошує про старт другого сезону програми компенсацій за купівлю оригінального насіння сої без ГМО. Вирішили продовжити проєкт після минулорічного успіху, аби підкреслити переваги використання якісного насіння і підтримати сталі агрономічні практики серед маленьких фермерів нашої країни. Проєкт обіцяє 15% компенсацію вартості оригінального, сертифікованого насіння не-ГМ сої для посівної кампанії 2024 року, розповідає Анастасія Радюк, яка керує цим проєктом.

До програми запрошуються агровиробники з усієї України, чий земельний банк не перевищує 1 тисячу гектарів і які не входять у великі агрохолдинги. Анастасія наголошує, що цього року проєкт фінансується за рахунок асоціації.

Під програму підпадає високоякісне насіння сої з української та зарубіжної селекції, яке має бути зареєстроване в Державному реєстрі і сертифіковане. Асоціація звертає увагу на те, що малі фермери, через нестачу коштів, часто вдаються до купівлі дешевшого, але менш якісного насіння, що в підсумку призводить до втрати врожаю. Подання документів на участь у проєкті починається з 1 квітня 2024 року, і всі деталі, а також умови участі, можна знайти на сайті проєкту.

Наголошується на важливості уважного ознайомлення з правилами, адже кількість місць обмежена. Варто згадати, що минулого року, завдяки цьому проєкту, компенсації на загальну суму понад 2 млн грн отримали 30 фермерів з 11 регіонів України. Також учасники отримали набори для швидкого аналізу на ГМО і навчання щодо їх застосування.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше