Вибір рубрики

Контактна ферма альпак на Рівненщині

06.07.2024

В селі Городище на Рівненщині відкрили контактну ферму Alpaca Home, де можна не просто подивитися на альпак, а й поспілкуватися з ними. Ідея створення ферми прийшла до власниці Анни Паршини, коли вона подорожувала Європою і побачила, як популярні такі місця там.

В Україні це ще новинка, але Анна вірить у перспективи. Альпак вирощують головно заради їхньої шерсті, яка не тільки гіпоалергенна, а й тепліша за овечу. Ще одна класна річ – альпаки дуже доброзичливі і не агресивні, тому відвідувачі можуть легко з ними взаємодіяти.

На фермі вже є 26 альпак, які вже дали потомство. Всі новонароджені та вагітні самки зберігаються у спокої, а решта тварин раді відвідувачам. Окрім альпак, там є ще й кози, кролики, морські свинки, павліни – всі вони чекають на гостей.

За вхід просять всього 100 гривень, і це включає корм для тварин та екскурсію по фермі. А ще там є зони для відпочинку та кафетерій просто неба, де можна розслабитися і насолоджуватися природою. І найцікавіше, що незабаром там планують продавати вироби з альпакової вовни прямо на фермі – такий собі місцевий сувенір!

Схожі новини:

21.10.2024

Борщ “Діоніса” та оливки з аличі

У Львові є одне особливе кафе, яке точно варте твоєї уваги – “Інші”. Тут готують...

Детальніше

20.10.2024

Смачна диня-чері для вибагливих

Селекціонери з компанії Superfruiter створили унікальний сорт маленької дині з їстівною шкіркою, яку можна їсти,...

Детальніше

19.10.2024

Продукти для покращення пам’яті

Експерти визначили, що ферментовані продукти можуть допомогти не лише з травленням, а й підтримувати мозкову...

Детальніше