Вибір рубрики

Продуктів вистачить усім

23.03.2024

Як кажуть, якщо шукати срібну облямівку в хмарах, то ситуація з продовольчою безпекою в Україні служить чудовим прикладом. Світлана Литвин з «Українського клубу аграрного бізнесу» поділилася досить оптимістичним поглядом, кажучи, що для продовольчої безпеки України немає жодних загроз.

На початку війни були певні проблемки з овочами через ситуацію на півдні, але зараз ця історія вже в минулому. Захід і Центр України активно взялися за справу, і врожаї вирощуються майже по всій країні. Це як раз показує, що коли ми разом, то можемо перебороти будь-які виклики.

І ось ще один цікавий момент: Україна не лише забезпечує себе, а й експортує близько 60-70% свого врожаю, що допомагає наповнити бюджет країни. Аграрії мають чудове нюх на те, що потрібно ринку, а з нішевими культурами, як-от гречка чи цукрові буряки, так, бувають свої пригоди, але в загальному і цілому ситуація під контролем.

І ще хороша новина: зараз не спостерігається проблем із зберіганням врожаю, як це було раніше. Минулорічне зерно гарно збереглося та було або експортовано, або зберігається на елеваторах. Так що можна зітхнути з полегшенням – з нашою продовольчою безпекою все в порядку!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше