Вибір рубрики

Насіння з України прямує до ЄС

09.02.2024

Україна планує розширити свої аграрні горизонти та вийти на ринок Європейського Союзу з експортом деяких видів насіння. Микола Сольський, наш міністр аграрної політики та продовольства, нещодавно поспілкувався на цю тему з Норбертом Лінсом, головою Комітету з питань сільського господарства та розвитку села Європейського парламенту.

Вони говорили про продовження безмитного та безквотного режиму торгівлі з ЄС та можливість відкрити європейський ринок для українського насіння олійних культур, сої та буряку. Україна ще не експортує ці види насіння до ЄС, тому Микола Сольський звернувся з проханням до Норберта Лінса допомогти це змінити, адже всі технічні питання вже вирішені, залишилося лише отримати “зелене світло” від Ради ЄС та Європарламенту.

Міністр вважає, що експорт такого насіння значно посприяє розвитку агросектору як в Україні, так і в ЄС. А Норберт Лінс, зі свого боку, висловив підтримку Україні та пообіцяв обговорити наші пропозиції з колегами в Європарламенті.

Отже, українські аграрії можуть готуватися до нових експортних можливостей. Це великий крок вперед для українського агросектору і чудова новина для всіх, хто з нетерпінням чекає на розширення своїх ринків.

Схожі новини:

11.05.2024

Гранти для переробних підприємств

Уряд продовжує надавати гранти для переробних підприємств. Наразі вже затверджено 636 грантів на загальну суму...

Детальніше

11.05.2024

Смачна Волинська картопля

Цього року площі під картоплею в СОК «Волинська картопля» зросли на третину, особливо для сорту...

Детальніше

11.05.2024

Полуниця на столі у кожній оселі

Цього року ціни на полуницю на львівському ринку «Шувар» варіюються від 35 до 80 гривень...

Детальніше