Вибір рубрики

Огірки, редиска,цибуля і помідори

05.05.2024

На Полтавщині, у селищі Опішня, комунальна теплиця вже зібрала 200 кг огірків і навіть вийшла на чистий прибуток. Керівник комунального підприємства “Опішня-Агро” Нагіман Ібрагімов розповів, що цього року врожай з’явився раніше завдяки швидкому потеплінню. Насіння висіяли 20 лютого, а через місяць розсаду висадили в теплицю.

Теплиця площею більше 3 соток обладнана твердопаливним котлом і крапельною системою поливу. Окрім огірків, там вирощують редиску, цибулю та помідори. Теплиця працює вже майже два роки, і вона стала особливо актуальною, коли ціни на овочі зросли після катастрофи на Каховській ГЕС.

Минулого року у теплиці зібрали 4 тонни огірків, які роздавали у місцеві школи та дитсадки, передавали у військові частини та на передову, а також продавали людям і в магазини. За словами голови Опішнянської громади Миколи Різника, підприємство вийшло на чистий прибуток — 1 млн грн, і тепер функціонує самостійно. У громаді планують побудувати ще більше теплиць.

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше