Вибір рубрики

Оподаткування для виробників конопель

11.01.2024

У зв’язку із легалізацією медичного канабісу в Україні Міністерство фінансів готує пропозиції щодо оподаткування виробництва конопель.

Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю «РБК-Україна» зазначив, що коноплі можуть стати одним із нестандартних резервів наповнення бюджету.

«Ось ми нещодавно легалізували медичний канабіс. Діяльність з вирощування конопель буде збільшувати податкову базу? Буде. Чи можемо ми говорити в цьому контексті про додаткові доходи для бюджету? Можемо. Я серйозно», — сказав депутат.

Данило Гетманцев вважає, що поки рано говорити, яким буде фіскальний ефект.

«Але я точно вважаю, що неправильно виробництво конопель оподатковувати так само, як виробництво пшениці — по 300 грн/га. Думаю, потрібно більше», — додав парламентар.

І висловив упевненість, що варто передбачити європейські умови оподаткування для вирощування конопель, а серед механізмів назвав акциз або варіант податків залежно від площі.

Джерело http://agroportal.ua

Схожі новини:

05.09.2024

Новітні досягнення та обмін досвідом – День Поля “АГРО Вінниця”

У Вінниці стартував мега-крутий агро-івент — День Поля "АГРО Вінниця". Це вже вийшло на рівень...

Детальніше

04.09.2024

Щоб соняшник ріс у комфорті

Якщо ви займаєтесь вирощуванням соняшнику або просто цікавитеся агрономією, зверніть увагу на важливість густоти посівів....

Детальніше

03.09.2024

Щеплення баклажанів на томати

Анатолій Пісковий із милого села Малий Кобелячок на Полтавщині зумів виростити такого велетенського баклажана, що...

Детальніше