Вибір рубрики

Оподаткування для виробників конопель

11.01.2024

У зв’язку із легалізацією медичного канабісу в Україні Міністерство фінансів готує пропозиції щодо оподаткування виробництва конопель.

Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю «РБК-Україна» зазначив, що коноплі можуть стати одним із нестандартних резервів наповнення бюджету.

«Ось ми нещодавно легалізували медичний канабіс. Діяльність з вирощування конопель буде збільшувати податкову базу? Буде. Чи можемо ми говорити в цьому контексті про додаткові доходи для бюджету? Можемо. Я серйозно», — сказав депутат.

Данило Гетманцев вважає, що поки рано говорити, яким буде фіскальний ефект.

«Але я точно вважаю, що неправильно виробництво конопель оподатковувати так само, як виробництво пшениці — по 300 грн/га. Думаю, потрібно більше», — додав парламентар.

І висловив упевненість, що варто передбачити європейські умови оподаткування для вирощування конопель, а серед механізмів назвав акциз або варіант податків залежно від площі.

Джерело http://agroportal.ua

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше