Вибір рубрики

Перепелина ферма на Львівщині

29.01.2024

Родина Ганни Довженко на момент початку вторгнення була на Львівщині та планувала повертатися додому в Харків. Їхню квартиру було частково зруйновано, коли місто опинилося під сильними обстрілами. Тому довелося орендувати будинок на Львівщині, пише SEEDS.

«Перепелині яйця рятують від радіації» — таку інформацію Ганна Довженко прочитала в мережі, коли панічно шукала, що може допомогти у випадку ядерної атаки. Тоді й вирішила розводити перепілок. Хоча ця інформація виявилася не підтвердженою науково, та її бізнес тепер цілком реальний.

Із придбаних 200 яєць в інкубаторі з них вилупилися 170 перших перепілок. Нині сім’я має півтори тисячі птахів. Яйця продають дешевше, ніж у супермаркеті: на фермі два десятки яєць коштують 40-50 грн (залежно від розміру) в той час, як у магазині їх продають у середньому на 20 гривень дорожче.

За матеріалами SEEDS.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше