Вибір рубрики

Підготовка полів для сівби

16.03.2024

Наша команда «Агрейн» вже запускає весняну машину – стартували підготовчі роботи на полях. Ми готуємося до сівби наших улюблених ярих культур: кукурудзи та соняшнику. І знаєте що? У нас є свої фішки, щоб зробити це максимально ефективно.

Ось, наприклад, на півдні, де наші поля балують сонцем, ми користуємося технологією Strip-till для соняшника. Це дозволяє нам зберегти вологу та швидше прогріти землю там, де ми висіваємо насіння. А ще ми любимо добре попрацювати з ґрунтом перед сівбою: розпушування, дискування, культивація – все, як положено. І так, ми використовуємо крутезні дисколапові розпушувачі Horsch Tiger та, щоб ґрунт не перетворився на бетон, кожні 4-5 років додаємо в роботу глибокорозпушувачі Maschio Gaspardo Artigilo.

Наш головний агроном Славко Станішич каже, що ці культури для нас – як сім’я, ми їх вирощуємо вже роками, дотримуючись перевіреної схеми сівозміни. І хоча основна структура посівних площ залишається незмінною, загальний розмір під ярі культури цього року складає 35,6 тисяч гектарів. Плани на старт сівби? Орієнтуємось на кінець березня, але, як завжди, все залежить від капризів погоди.

Ось так ми тут, в «Агрейн», розпочинаємо свій весняний сезон – з надією на гарний урожай і великими планами на майбутнє!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше