Вибір рубрики

Полуниця – смак літа

09.02.2024

О, говорячи про смак літа, не можна не згадати полуницю! У сучасній Україні цій ягоді надають особливого значення, а в деяких куточках країни її навіть лагідно називають “вікторією” на честь одного з перших сортів, що прижилися на українських землях. Так, вирощування полуниці може бути справжнім випробуванням терпіння та майстерності, але для справжніх поціновувачів це лише додає інтересу до процесу.

Що стосується вирощування, то є кілька золотих правил, які допоможуть забезпечити багатий урожай. Незалежно від сорту, полуницю садять восени або на початку весни, вибираючи для неї легкий, родючий грунт з нейтральною реакцією. Важливо залишати достатньо місця між кущами – приблизно 30 см, а між рядами – не менше 70 см. У весняно-літній період полуниці потрібен рясний полив, спочатку методом дощування, а після цвітіння – крапельний полив. Не забуваємо про підживлення: комплексні добрива потрібні навесні, перед цвітінням та після збору врожаю. А ще, після того як ягоди зібрані, треба обрізати старі листки, залишивши лише молоді зелені пагони. Інколи, можна навіть видалити весь кущ, якщо він вже відслужив своє.

Отже, якщо ти мрієш про сад, повний соковитих, солодких полуниць, знай, що це цілком досяжно. Просто слідуй цим простим порадам, і твоя праця обов’язково увінчається успіхом!

Схожі новини:

11.05.2024

Пасіка потребує піклування

Бджоляр Микола Приходько із Сумщини піклується про свою пасіку з понад 250 вуликів майже самостійно....

Детальніше

11.05.2024

Експорт масла та сирів

У квітні Україна експортувала 423 тонни вершкового масла на суму 2,53 мільйона доларів. За даними...

Детальніше

11.05.2024

Гранти для переробних підприємств

Уряд продовжує надавати гранти для переробних підприємств. Наразі вже затверджено 636 грантів на загальну суму...

Детальніше