Вибір рубрики

Сертифікація ґрунтового вуглецю

15.02.2024

Компанія «Агро КМР» з Дніпропетровщини взялася за дуже важливу справу – сертифікацію ґрунтового вуглецю. Замість того, щоб вгатити ґрунт глибокою оранкою, вони вибрали Strip-till і Mini-till, тобто методи, що дозволяють зберегти ґрунт здоровішим і зменшити викиди CO2. Це не тільки допомагає покращити стан землі, але й сприяє збереженню біорізноманіття і боротьбі з ерозією.

І знаєш, що важливо? За їхніми підрахунками, кожен гектар землі, оброблений таким чином, допомагає затримати в ґрунті близько тонни вуглецю. Вони серйозно підходять до своєї справи, розуміючи, що від їхніх дій залежить не тільки врожайність, але й майбутнє наших земель. «Агро КМР» хоче, щоб ми всі задумалися про те, у якому стані ми залишаємо землю нащадкам.

Щонайменше 50% вуглецю, що знаходився в ґрунті, було викинуто в атмосферу протягом останніх століть. Повернення цього вуглецю в ґрунт за допомогою регенеративного сільського господарства є однією з найкращих можливостей для покращення здоров’я людини та клімату.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше