Вибір рубрики

Шлях органічного землеробства

21.03.2024

Українські аграрії, які обрали шлях органічного землеробства, нерідко стикаються з викликом виборювання вищої ціни за свою продукцію. Відомо, що прибуток на органічне може гойдатися як гойдалка в парку – від нуля до солідних 50%. Але, як зазначає Василь Шукалович з “Органік Стандарт”, органічка має в рукаві кілька козирів для майбутнього, особливо коли говоримо про вуглецевий слід і вплив на клімат.

Так, органічна соя, яка раніше могла не мати жодної надбавки, раптом вистрілила на 20% вище. І хоча органічна продукція часом може здатися грою в лотерею з цінами, наші аграрії вже довели, що можуть задовольнити смаки європейських споживачів. Соя, горох, нут, сочевиця – всі ці культури українські фермери вирощують під контракт, гарантуючи собі збут.

Але не тільки соєю єдине живеться українському органіку. Соняшник і кукурудза також вирушають підкорювати Європу. Завдяки якісній роботі виробників, органічний соняшник з України популярний як у вигляді олії, так і як сировина. А кукурудза? О, це справжній хіт експорту, адже європейським фермерам не під силу виростити її за органічними стандартами з достойною урожайністю. Тож Україна разом зі США допомагають забезпечити європейський ринок органічною кукурудзою.

Тож, попри всі виклики, українське органічне землеробство не тільки стоїть на ногах, але й готове до нових звершень. Василь Шукалович підкреслює, що ключ до успіху лежить у якості та вмінні знайти своє місце на ринку, де високо цінуються екологічність та відповідальність перед природою.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше