Вибір рубрики

Схожість рослин та низькі температури

08.02.2024

Український гігант виробництва засобів захисту рослин і мінеральних добрив, Ukravit, розширює можливості свого R&D центру. Зараз у Ukravit Institute можна перевірити, наскільки добре насіння кукурудзи може витримати низькі температури. Це так званий Cold test. Аграрії часто посівають кукурудзу на початку весни, коли ще земля досить прохолодна, і не завжди зрозуміло, чи добре насіння зможе прорости.

Сергій Сальніков з Ukravit каже, що хоч виробники посівного матеріалу і дають інформацію про лабораторну схожість насіння, але це не завжди гарантує, що воно добре візьметься у відкритому грунті при неідеальних умовах. Тут на сцену виходить Cold test, який допомагає аграріям зрозуміти, як насіння поведе себе в реальних умовах, щоб вони могли вибрати оптимальний час для посіву та не помилитись з густотою посіву.

У процесі тесту насіння кукурудзи поміщають у умови, які максимально наближені до тих, що будуть на початку весни в полі, і дивляться, як воно проросте. Це дозволяє аграріям отримати чітке уявлення про те, при яких температурах їхній обраний гібрид кукурудзи зможе дати найкращі сходи. Ukravit зробив великий крок уперед, щоб допомогти фермерам забезпечити собі хороший урожай.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше