Вибір рубрики

Сімейна кав’ярня-пекарня переселенців

26.01.2024

Родина переселенців, яка з початком повномасштабного вторгнення втратила у Маріуполі майно, нерухомість та бізнес, відкрила у Хмельницькому пекарню «Культ тіста», де створює випічку за сімейними рецептами, пише SEEDS.

Пекарню відкрили влітку 2023-го. До цього, розповідає Олексій Сапаров, півтора року вони займалися волонтерством. Родина облаштувала хостел для переселенців, забезпечуючи їх речами першої потреби, а також допомагаючи знайти роботу та житло.

Зараз пекарня-кав’ярня знаходиться в одному приміщенні із соціально-адаптаційним центром. Сам Олексій працює у центрі, а його дружина Галина та старший син Микола разом зі своєю дружиною Ганною займаються пекарнею. Молодші діти, Михайло та Марія, також допомагають у сімейній справі.

У «Культі тіста» печуть хліб, слойки, солодку та солону випічку, батони, грісіні, чіабату. Ще тут можна спробувати шумуш кубіте, який у пекарні назвали “маріупольською слойкою”. “Маріупольські слойки” на власний лад – з в’яленими томатами, печерицями, куркою, шпинатом, сливами, згущеним молоком тощо.

За матеріалами SEEDS.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше