Вибір рубрики

Сівозміна соя-пшениця

14.04.2024

Готуйтеся почути цікаву історію від Олександра Чубука, керівника фермерського господарства «Чайка-2» на Київщині. Він поділився своїм досвідом та виявив, що минулого року найбільшу рентабельність їм принесла соя. І це не дивно, адже вони використовують No-till технологію, що, як виявилося, дає сої великі переваги порівняно з традиційною оранкою.

Олександр з ентузіазмом ділиться планами на майбутнє: він хоче збільшити площі під соєю, а також випробувати сівозміну соя-пшениця, подібно до аргентинського методу. Чому ж соя та пшениця? Олександр пояснює, що в умовах сьогодення — із складнощами зі збутом зерна, цінами, логістикою — оптимально вирощувати саме ці культури, чергуючи їх з покривними культурами. Так, пшениця може не приносити великого заробітку, але її важливо включати в сівозміну через необхідність чергувати культури з різними типами кореневої системи для успішного застосування No-till.

Олександр Чубук вважає, що такий підхід не тільки збільшить врожайність і рентабельність, але й допоможе ефективніше використовувати земельні ресурси. Ось так, друзі, інновації та гнучке управління допомагають адаптуватися до змін умов і вести успішне сільське господарство!

Схожі новини:

02.05.2024

Перероблення м’яса в Україні

Агрохолдинг МХП активно розширює свої горизонти і останнім часом звернув свою увагу на новий проект....

Детальніше

02.05.2024

Чекаємо сезон полуниці

Аграрії вже анонсують старт сезону полуниці і цього року ми можемо очікувати на ягоди трохи...

Детальніше

02.05.2024

Коли чекати жнива на півдні

У аграріїв на півдні України в цьому році може розпочатися жнива раніше звичайного через стрімкі...

Детальніше