Вибір рубрики

Скорочення імпорту добрив

13.02.2024

У січні 2024 року кількість імпортованих добрив зменшилася на 24,5% порівняно з минулим роком, тобто до 89 тисяч тонн. Виглядає на те, що трейдери очікували більше – десь так 100-110 тисяч тонн – але через митні перевірки та аналізи все трохи затягнулося.

Частка азотно-фосфорних та трикомпонентних добрив у структурі імпорту зросла, і це дуже добре, адже споживання цих добрив значно впало раніше. І ще, виробництво добрив на заводах Ostchem зросло на 49%, хоча від інших виробників трошки зменшилося. У підсумку, на ринок України у січні надійшло приблизно 290 тисяч тонн добрив усіх видів.

У попередніх публікаціях є інформація про імпорт добрив через кордон починає поступово відновлюватись, і українська митниця повертається до стандартної системи перевірок.

Сподіваємось на подальше успішне функціонування належної системи контролю імпорту добрив та забезпечення їх стабільних постачань аграріям для проведення весняної посівної кампанії.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше