Вибір рубрики

Справжня майстриня сиру

02.04.2024

Надія Призюк із Андрушківки на Житомирщині виявилася справжньою майстринею сиру. У першу декретну вона майструвала торти, а в другу – взялася за сироваріння. Її страсть до сирів почалася зі щасливого випадку, коли в знак подяки за торт їй подарували домашній сир і поділилися секретами виготовлення. Надія зробила першу бринзу з молока батьків її чоловіка і була такою радою, що вирішила не зупинятися на досягнутому. Так народилася «Домашня сироварня Борейко».

Навчатися сироварінню Надія поїхала до Тетяни Дядечко, де освоїла мистецтво виготовлення витяжних, твердих сирів та сирів з пліснявою. Не все одразу вдавалося, але невдачі не зупинили Надію. Коли вони з чоловіком завели власну корівку Бурьонку, виробництво сиру пішло вгору. Відразу стало більше молока, а з ним і більше сиру.

Зараз Надія виробляє 5 видів сиру та експериментує з новими смаками. Вона також пропонує своїм клієнтам згущене молоко та апельсиновий конфітюр власного виробництва. Всю продукцію вона продає через Instagram, де щотижня організовує акції на різні види сиру.

Надія присвячує сироварінню увесь свій вільний час, але вона вірить, що з її захоплення виросте щось велике. Тепер її мрія – побудувати окрему сироварню прямо на подвір’ї її дому.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше