Вибір рубрики

Справжня винна перлина

13.04.2024

Зустрічайте Руслана Лопатка, крутезного власника виноробні Villa Del Vino, який з нуля створив справжню винну перлину. У 2014 році він лише починав із виноградниками, а вже через чотири роки зареєстрував власне виробництво вина. Тепер на його полях, розкинутих на 5 гектарах, росте аж десяток різних сортів винограду.

Руслан обрав сорти, що виграли серця споживачів, але й не забув про ексклюзив – американський гібрид Джові, що став справжнім амбасадором в Україні за його ініціативи. І він каже, що з одного сорту можна вичавити не один вид вина, а цілу палітру – від білого до солодкого, від рожевого до надто червоного.

Його вина – справжня гордість Запоріжжя, Дніпра та Києва, де ви можете їх спробувати у крамницях та ресторанчиках. Руслан вважає, що виноробство може бути вигідним навіть на невеличких площах, як у прикладі зі словенською фермеркою, що на 3 гектарах творить винні чудеса. І не важливо, скільки у вас землі, головне – підхід і любов до справи.

Руслан також поділився, що насадження виноградників – справа не з дешевих, але знайти працьовиті руки складніше за все. Він називає всіх, хто вкладається в виноградарство, справжніми героями. За його словами, успіх у виноробстві – це комплексний процес, який включає особистий досвід, моду на певний тип вина і навіть погодні умови.

Та найголовніше, Руслан переконаний, що Україна стає великою виноградною країною. Теплішає, і виноградники починають саджати навіть під Києвом. Тож, хто знає, може саме ми скоро станемо новим винним хітом на карті світу?

Схожі новини:

03.05.2024

Розмальовано 800 писанок

Напередодні Великодня у Києві відбулась по-справжньому колоритна подія — Фестиваль української писанки, де було встановлено...

Детальніше

02.05.2024

Перероблення м’яса в Україні

Агрохолдинг МХП активно розширює свої горизонти і останнім часом звернув свою увагу на новий проект....

Детальніше

02.05.2024

Чекаємо сезон полуниці

Аграрії вже анонсують старт сезону полуниці і цього року ми можемо очікувати на ягоди трохи...

Детальніше