Вибір рубрики

Світовий ринок цибулі

18.02.2024

Ціни на цибулю летять угору, і це може встановити новий рекорд. Все через кілька цікавих поворотів на ринку. Перш за все, Європа звикла імпортувати цибулю з Нової Зеландії поза сезоном. Але тепер, через терористичні атаки в Червоному морі, цібуліні доведеться об’їжджати Африку, що на цілі 12-17 днів збільшує шлях і, звісно, вартість доставки.

До речі, інші країни Азії теж постачають цибулю в Європу таким же шляхом, тож ціна на неї теж підніметься. А ось Єгипет, який є головним постачальником цибулі до ЄС, продовжив заборону на її експорт. Це точно додасть цінам розгону.

І ще, в Центральній Азії, особливо в Узбекистані та Казахстані, повно дешевої цибулі, але вона починає проростати в сховищах без контролю за кліматом, що робить імпорт ризикованим. Додай до цього погіршення погоди в Казахстані, яке ускладнює доставку, і отримаєш цілу купу викликів.

Ну і на десерт: перші партії цибулі з Іспанії та Італії з’являться лише в середині квітня, а ціни на них будуть високими через низькі запаси. Тож, схоже, до середини травня на великі зміни в цінах на цибулю в Євросоюзі розраховувати не варто. Цікаво спостерігати, як ціни можуть побити минулорічні рекорди!

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше