Вибір рубрики

Сирні тренди, які формують ринок

04.02.2024

2023 року світ сиру був особливо багатий на події. Виставки Cibus та Anuga, а також конкурси World Cheese Awards та Coups de Coeur були справжніми магнітами для всіх.

Оксана Чернова, наша неперевершена сирна експертка з ProCheese, поділилася вебінаром, де розкрила всі деталі. Виставка Cibus 2023 виявилася справжнім раєм для стартапів і нових смаків, а Anuga 2023 зібрала під своїм дахом більш загальновідомі та глобальні сирні рішення.

Але ось що найцікавіше: загальні тренди цих подій. Перше – це здоров’я. У світі, де ми всі відчуваємо наслідки пандемії та інших викликів, у тому числі й в Україні через війну, сири, що містять більше корисних речовин, ніж звичайні, стали настільки ж важливими, як і щоденні новини.

Другий тренд – це BIO-продукція. Усе більше виробників відмовляються від хімічних добавок, генної інженерії та антибіотиків у виготовленні сирів. І третій, але не менш важливий – веганські продукти. Навіть серед сирів і молочних продуктів з’являється все більше варіантів на рослинній основі, що є чудовою новиною для всіх, хто шукає альтернативу традиційним продуктам.

Не можна забути і про рішення для HoReCa. Тут ідеться про те, як у ресторанах змінюється підхід до споживання сиру – від зведення відходів до мінімуму до глибокого розуміння продуктів, що використовуються для страв.

У нашому швидкому світі важливо мати можливість смачно харчуватися, не витрачаючи багато часу, а також знайти продукти, які підходять людям з алергіями або тим, хто любить щось незвичайне.
І, звісно, не можна обійти стороною паковання. Воно не тільки робить продукт виділяючимся серед інших, але й сприяє кращим продажам і збереженню навколишнього середовища. Особливо цінні ті варіації, які дотримуються принципу “без відходів”.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше