Вибір рубрики

Транзитний коридор для українського зерна в Європу збільшений вдвічі

16.10.2023
wheat

Добрі новини з Румунії – країна вдвічі збільшить транзитний коридор для українського зерна, з двох до чотирьох мільйонів тонн.

Тепер через Румунію буде проходити до 70% українського сільсько-господарчого експорту.

За словами заступника керівника офісу президента Ігоря Жовкви, Румунія погодила умови для імпорту українського зерна. Ця країна розуміє, що українська пшениця не представляє загрози для неї та інших європейських країн.

“Під час візиту Президента Зеленського до Румунії, ми обговорили можливість подвоїти транзитний коридор до Румунії. З двох мільйонів тонн на місяць, які зараз транзитуються, ми маємо намір підняти цей обсяг до чотирьох мільйонів тонн”, – він сказав під час телемарафону.

Жовква пояснив, що це означає, що через Румунію проходитиме до 70% українського аграрного експорту, якщо врахувати всі сусідні країни. Це означає, що партнерство між Україною та Румунією стане значним внеском у світову продовольчу безпеку.

Схожі новини:

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше

24.07.2024

Зміни клімату усе складніші для аграріїв

Українські фермери сильно відчувають на собі зміни клімату. Цього року неабияка спека змусила агровиробників задуматися...

Детальніше