Вибір рубрики

Тихі та ігристі вина із Закарпаття

12.02.2024

В селі Кваси з’явилася крутезна виноробня KOKHANOVSKA winery. Олександр Шаталов та його команда вирішили зануритись у світ виноробства, використовуючи власні 3,5 га виноградників у Берегівському районі. Там ростуть такі унікальні сорти, як Цвайгельт, Черсегі Біанка, Мюллер-Тургау, а також екзотичні Зенге та Туран.

Олександр каже, що Закарпаття – це справжній виноградний рай з величезним потенціалом, але зараз виробляється менше вина, ніж могло б. Вони не про конкуренцію, а про спільні зусилля, щоб відродити виноробство в регіоні.

У KOKHANOVSKA winery вже все готово для виробництва чудових тихих та ігристих вин прямо в гірському селі Кваси. Особливо вони пишаються своїми ігристими винами, зробленими за технологією Pet-Nat з винограду місцевих фермерів. А ще Олександр раніше був майстром пива та сидру, тож в виноробстві він точно знає, що робить.

Поки що вина від KOKHANOVSKA продаються головним чином гостям села, але в планах – зробити їх доступними ширшому колу любителів вина. І якщо ви вже збираєтеся на дегустацію сирів на фермі «Розенталь», знайте – тепер там є й чудове власне вино. Тож якщо шукаєш гастрономічних пригод, село Кваси в Закарпатті чекає на тебе!

Схожі новини:

27.07.2024

Збережемо традиції рогозоплетіння

У Вінниці минулого вікенду було дуже класно! Там відбулася крута подія під назвою «Заплетемо рогозу»,...

Детальніше

26.07.2024

Два дипломи магістра одночасно

Важлива новина від Сумського національного аграрного університету! Тепер студенти можуть отримати диплом Королівського аграрного університету...

Детальніше

25.07.2024

Можна збільшити врожай картоплі

У Сумській області можна зібрати три врожаї картоплі за один рік, і це доводить Владислав...

Детальніше